Fasade Henrik Ibsens gate 36

Henrik Ibsens gate 36

Henrik Ibsens gate 36 er en hjørnegård i krysset mellom Huitfeldts gate og Henrik Ibsens gate. Bygget ble ferdigstilt i 1877 og strekker seg over fire etasjer i tillegg til en underetasje, med en samlet størrelse på 2 800 kvadratmeter BTA. I første etasje er det velkjente konditoriet Pascal etablert, i tillegg til 7-Eleven. De resterende etasjene er kontorlokaler.

Sted
Oslo
Areal
2 800 kvm
Etasjer
4 + kjeller
Energimerking
D/G - Mørkegrønn

Beliggenheten

Midt i det ettertraktede området mellom Vika og Slottsparken ligger Henrik Ibsens gate 36. Det er lett å komme seg til eiendommen, både med bil og offentlig transport som trikk, buss og tog.

Området er enkelt tilgjengelig fra alle retninger og har et rikt utvalg av byens servicetilbud, butikker, sjarmerende kafeer og restauranter rett utenfor døren. Beliggenheten tilbyr det beste fra to verdener – nærhet til det travle forretningslivet i Vika og den fredelige atmosfæren i Slottsparken, noe som gjør det til et ideelt sted å bo og arbeide.

Historie

Arkitekt August Tidemand tegnet og oppførte Henrik Ibsens gate 36 i 1877 for generalkonsul Peter Petersen. Det brukne hjørnet er markert med et karnapp, som ble bygget til i 1890 ved arkitekt Bernhard Steckmest. Mindre fasadeendringer ble utført i 1898 av arkitekten Kristen Rivertz. I 1919 ble det tegnet et tilbygg mot bakgården av arkitekt Rudolf Emil Jacobsen.

Fasiliteter

Se beliggenhet

Prøv reisetidskalkulatoren for å estimere den tiden det tar å komme hit fra ditt utgangspunkt, med forskjellige transportmidler.

Markedsdirektør

+47 22 33 05 50

+47 91 18 11 06