Ja vi elsker dette landet – Gratulerer med dagen

Hipp, hipp hurra for Norges nasjonaldag.

Dagen i dag feires til minne om at den norske grunnloven ble signert på Eidsvoll 17. mai 1814. Grunnloven markerte Norges vei mot selvstendighet etter århundrer under dansk styre.

Feiringen av 17. mai er en festdag preget av barnetog, musikk, nasjonaldrakter (bunad), flagg, taler, og forskjellige festligheter. Barnetogene, som er en av hovedattraksjonene, består av barn fra skoler og barnehager som marsjerer gjennom gatene, ofte ledet av korps som spiller tradisjonell norsk musikk. Barna vifter med norske flagg og roper «Hurra!» mens de går gjennom byene og tettstedene.

På 17. mai er det også vanlig å holde taler som hyller grunnloven, friheten og nasjonal enhet. Mange steder holder de også gudstjenester og legger ned kranser på minnesmerker for å hedre dem som har bidratt til Norges frihet og selvstendighet.

17. mai-feiringen er en dag for fellesskap og glede, og den symboliserer stoltheten over Norges historie og kultur. Dagen avsluttes ofte med familiefester, is, pølser, og kaker, noe som gjør den til en dag full av både formelle og uformelle feiringer for folk i alle aldre.

Andre nyheter